Linux Mint Debian

LMDE je vrlo zanimljiva distribucija na koju ću vjerojatno i prijeći kada se još malo opuste. Svrha LMDE-a je izgledati kao Linux Mint s istom funkcionalnošću dok koristite Debian kao bazu a ne Ubuntu kao obični Mint. Nisam baš ni primjetio neke oku vidljive razlike između te dvije distre ali moram priznati da mi nekako odgovara pomisao da sve radi na Debianu.

Još jedna dobra stvar – LMDE je rolling distribucija što znači da ne morate reinstalirati cijeli sistem nego se on konstantno osvježava a to znači da nakod update-a uvijek imate zadnju verziju. ISO slika LMDE, koju možete skinuti sa njihovih servera, osvježava se svaki mjesec tako da, kad imate najnoviju ISO sliku, ne trebate kod update-a skidati sve jer sve što je najnovije do tada bilo već je na toj ISO slici.

Ne znam što bih još posebno mogao reći o LMDE jer se skoro uopće ne vidi razlika. Na jednom kompu imam instaliran LMDE koji radi sasvim normalno kao Mint – i filmovi i MP3 i flash i kamera i zvuk i grafika… Sve radi bez ikakvog dodatnog instaliranja što mi je malo čudno jer se sjećam da je Debian bio dosta krut za početnike.

Više informacija o LMDE možete naći OVDJE.

Najnoviji LMDE možete direktno skinuti OVDJE ili TORRENT.

Instalacija je jednostavna.

Software manager ima sve što nam treba

Software manager ima sve što nam treba.

Uobičajeni izbornik preko kojega se može i instalirati.

Nedostaje kartica “Visual effects” ali i to će se riješiti uskoro, kažu. Inače, Compiz dolazi s instalacijom a podešavamo ga kao u običnom Mintu.

Možeš komentirati, ili ostaviti trackback sa svoje web stranice.

1 komentar za “Linux Mint Debian”

  1. ubuntuman napisao:

    bespotrebno traćenje vremena,nepotreban i bagovit…

Komentiraj

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to Free Premium WordPress Themes, Free WP Themes and