Rješenje wifi zbrke

Već sam par puta spomenuo da ne mogu spojiti Lisu na PC-u bežično. Što je točno problem? Problem je ovaj Leadtek nano Wifi USB stick i njegovo stavljanje u pogon. Kupio sam ga preko eBaya za nekih 5 dolara (kod nas je najjeftiniji 130 kuna). Dobije se i neki mini CD sa driverima za windows i linux. Instalcija je u detalje objašnjena. Na XP-u i na Mintu 11 sve radi bez problema. Lisa uopće ne može instalirati driver – prekida instalaciju, vidi bežičnu mrežu ali se na nju ne spaja. Ustvari piše da je spojeno ali nije. Glupa situacija jer baš bih stavio Mint 12 sada kad postoji Cinnamon a ne želim kabel iz dnevnog boravka kroz pola kuće do ERC-a.

Bilo mi je sumnjivo kako se 11-ica spaja a 12-ica ne. Naravno, problem je bio u kernelu. Skinuo sam kernel 2.6.38-8, koji u Katyi radi, sa  http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/, instalirao, pa pobrisao sve gdje se spominje kernel 3. Skinuo sam sa Realtekovih stranica driver rtl8192cu kojega je sada Lisa instalirala bez problema.

I, kao što vidimo, bežične mreže se vide, čak i od uvijek zgodne susjede, sve radi kako bi to trebalo i bez ove zajebancije. Ako baš treba, mogu potanko objasniti proces instaliranja starijeg kernela.

Ovo je sve isprobano na virtualnom stroju ali nema veze, to će raditi i doma na pravoj kanti. Lisa, here I come!

Možeš komentirati, ili ostaviti trackback sa svoje web stranice.

Komentiraj

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to Free Premium WordPress Themes, Free WP Themes and