SolusOS 1

Već kod prvih posjetaweb stranica SolusOS-a primjetio sam kako autor plače i vapi za donacijama. Očito je mislio da će se natrpati para radeći besplatan OS. Mislim da to nije uspio jer je projekt SolusOS ugašen ali ostaje ova stranica kao uspomena za dobar pokušaj.

Evo jedne vrlo zanimljive distre bazirane na Debianu. SolusOS je složio Ikey Doherty što nam ne znači puno, ali to je tip koji je autor Linux Mint Debian verzije. Da se kuži u posao i da mu je jasno što raja hoće, vidi se i iz ove distre. SolusOS koristi GNOME 2 sa najnovijim kernelom i programima, a to je najtraženija roba trenutno u linux svijetu. Pa evo par fotki ovog plavog bisera.

Nakon jednostavne instalacije dočekuje nas prozor dobrodošlice i neka osnovna podešenja:

Ono što me posebno oduševilo je izbornik. Poslije sam skužio da je to zasebni program pod nazivom Cardapio. Super izbornik, jedan od najbržih i najboljih koje sam vidio.

Zaključani ekran:

Jednio me smeta ovakav program za dodavanje i brisanje programa. Mislim da sam takav vidio u Fedori, nema veze, hoću reći da je nepregledan  pogotovo za početnike jer mi se čini da jako dobro moraš znati što tražiš. Srećom, imamo uvijek Synaptic…

SolusOS treba barem pogledati jer mislim da je ovo distra koja neće proći neprimjetno u svijetu lunuxa. Skinuti ga možete sa ove stranice.

Možeš komentirati, ili ostaviti trackback sa svoje web stranice.

Komentiraj

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to Free Premium WordPress Themes, Free WP Themes and