Mint menu u Debian MATE

Netko voli čisti, nepatvoreni Debian kakav je nekad bio, za vrijeme GNOME 2, ali bi htio uživati i u novim inačicama programa. Testni Debian Wheezy nudi zadano GNOME 3 okruženje, ali mi možemo instalirati MATE (kako sam već objasnio) i opet je sve kao nekad a opet novo. Ja preporučam Linux Mint Debian ali oni koji žele imati svoj Debian pod kontrolom radije sami dodaju što im treba.

Jedna stvar koja je još davno uveliko pomogla da se navučem na Mint je njegov menu. Mint menu je ono što mi nedostaje kod drugih distra. Ali, srećom, i to se može instalirati naknadno. Dakle, kako instalirati Mint menu na Debian Wheezy?

Prvo skinemo tri paketića koji nam trebaju:

I instaliramo ih tim redom. Nakon restarta (nisam probao samo logout) Mint menu možemo dodati desnom tipkom na panel i Add to panel. Ne izgleda baš 100% kao na Mintu ali menu je tu i slobodno ga prilagodimo svojim potrebama.

Možeš komentirati, ili ostaviti trackback sa svoje web stranice.

2 komentara za “Mint menu u Debian MATE”

  1. PunoIme napisao:

    Kako se može staviti takav Mint menu u Mint 15 xfce ? Na 13 mi je davao tu mogućnost ali na 15 ne.

    • Slim napisao:

      Nisam niti primjetio da se to ne može. Malo sam tražio i našao kako se može staviti neki drugi meni. Ako nađeš rješenje za mint menu, daj neki link da svi znamo…

Komentiraj

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to Free Premium WordPress Themes, Free WP Themes and