qBittorrent postavke

Imao sam problema sa daljinskom konekcijom s posla kući kad mi kod kuće radi neki torrent klijent. Čim doma stavim nešto skidati, veza se raspada. Pokušao sam limitirati brzinu downloada – uploada ali jednostavno veza puca i dalje. I probao sam razne klijente; i Transmission i Deluge i Vuze i qBittorrent, čak i µtorrent, kod svih isto. Malo sam zato pročačkao čemu je to uzrok i našao rješenje. Pošto sam ostao na qBittorrentu ovdje ću prikazati  postavke za njega ali mislim da i za druge vrijedi ista fora. Dakle, zaključio sam da rad qBittorrenta smeta mojoj mreži zbog broja konekcija, a ne zbog brzine skidanja.

Znači, brzinu skidanja sam ostavio neograničenu a max količinu konekcija smanjio sa originalnih 500 na 30, po torrentu sam stavio 10 i max uploada 2:

torr_1

Još sam i ograničio broj istovremenih skidanja na 2 jer bolje da skida dva torrenta kako treba nego deset brzinom puža:

torr_2

Ovakve postavke mi sada omogućuju spajanje s posla ili smartphonea bez ikakvih problema čak i ako skida brzinom od 300 KiB/s, a prije je, s originalnim postavkama, pucala veza i na ograničenju brzine od 100 KiB/s. Naravno, ako šteka, uvijek možete dodatno ograničiti brzinu skidanja. Ne znam hoće li ovo kome pomoći, meni je, i to još jedan svrab manje. Damn, zaslužio sam si platiti pivo.

Možeš komentirati, ili ostaviti trackback sa svoje web stranice.

1 komentar za “qBittorrent postavke”

  1. ja napisao:

    Meni je pomoglo 🙂

Komentiraj

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to Free Premium WordPress Themes, Free WP Themes and