Cairo Clock

Meni omiljeni sat se može instalirati preko Synaptica ako potražimo cairo-clock. Instaliramo i idemo na Menu-Accessories-MacSlow’s Cairo Clock. Ako želimo da se sam starta kod podizanja sistema, napravio sljedeće:

Menu-Accessories, desni klik na MacSlow’s Cairo Clock i izaberemo Launch when I log in. Tako se može bilo koji program označiti za samopokretanje. 😉

Ima jedan problem koji se javlja sa Cairo Clockom – kad upalimo komp on nije na mjestu gdje bi htjeli a to je obično desno gore. Njegova pozicija ovisi o rezoluciji ekrana. ÄŒini se nerjeÅ¡iv problem ali nije. Otvorimo terminal i upiÅ¡emo sudo gedit .cairo-clockrc i lozinku kad pita. Kad se otvori editor zamijenimo vrijednosti pri vrhu od x i y – to su koordinate u pixelima. Kažem, ovisi o rezoluciji i veličini monitora, stavimo recimo x=1000 (udaljenost od lijevog ruba) i y=50 (udaljenost od gornjeg ruba), spremimo i kod novog logiranja ili paljenja kompa, sat će biti tamo gdje smo mu napisali, ako nije dobro, promijenimo vrijednosti, opet logout i login. Nekima se čini kao gnjavaža ali kad se jednom namjesti, tako stoji uvijek. Isplati se.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to Free Premium WordPress Themes, Free WP Themes and